Rätsel Ciara

Luonnekuvaus

Suvultaan Rätsel Ciara on erittäin lupaava, sillä sen isä Mein Chef on tahkonut hyvää menestystä aina GP-esteluokissa asti. Myös tämän isä Schüchtern Jacke tunnettiin aikansa legendana, mustanruunikko ori kun osallistui jopa olympialaisiin kohtalaisen hyvällä menestyksellä. Rätsel Ciaran emä on poikkeuksellisesti myös kilpaillut, aina 150 cm esteillä asti. Siro musta tamma oli parhaimmillaan aikaluokissa, toisin kuin Rätsel Ciaran isä joka edusti enemmänkin voimakasta hyppyä nopeuden sijaan. Rätsel Ciaran suku onkin se syy, miksi sain pulittaa itseni köyhäksi tamman ostohetkellä... Luonteesta minulla ei kyllä ollut mitään hajua.

Yleensä nämä tarinat jatkuvat niin, että selitän seuraavassa kappaleessa kuinka kauhean hevosen ostin. Ciara ei kuitenkaan ollut mikään kammotus. Tamma sopeutui nopeasti, vaikka se hieman arkoikin muita hevosia. Ciara on ylipäätään enemmänkin ujommanpuoleinen, se varoo ihmisiä melkein jo liikaakin. Jos itse sattuu pysähtymään äkisti ja nappaamaan vaikka tieltä pudonneen kengän, on Ciara luultavasti peruuttanut takavasemmalle riimunnarun kantorajalle. Hoitaessa tamma sentään malttaa pysyä paikallaan, ellei kyseessä satu olemaan kengittäjä tai eläinlääkäri. Näitä kahta parivaljakkoa Ciara pelkää lähes kuollakseen.

Satulan alla Ciara tuntuu saavan itseluottamusta sekä ryhtiä, kunhan ratsastaja käyttää pehmeitä apuja. Ratsastajan virheisiin tamma muuten reagoi yllättävän voimakkaasti, se saattaa kieltää monta kertaa putkeen samalle esteelle jos sen sille tuo aluksi aivan väärin. Psyykkeen ollessa kunnossa Ciarasta kuoriutuu onneksi erinomainen estehevonen, jolla on emänsä keveys ja nopeus sekä isänsä kapasiteetti. Aikaradoilla Ciara on lähes lyömätön, jos ratsastaja muistaa ratsastaa tiet eikä ahnehdi liikaa. Koulukentillä tamma ei ole ihan yhtä potentiaalinen, mutta sillä on kevyet askeleet sekä ennen kaikkea hyvä työmoraali ja kuunteliaisuus.

© Jayde

Sukutaulu & jälkeläiset

Mein Chef
hannoverinhevonen
musta
Schüchtern Jacke -
-
Verkaufen Müssen -
-
Sport Juwel
hannoverinhevonen
musta
Finden Müssen -
-
Sonnenröschen -
-

Kilpailukalenteri

Avaa kilpailukalenteri

Yhteystiedot

Zael (VRL-13888)
redwoodhillacres@gmail.com
Äänestä meitä VRL:n tallilistalla!

Virtuaalihevonen   |   a sim-game horse

Linkkilista

Ionic
Breawa
Yemene
Delmenhorst
Crimmdale Stud

Tekijänoikeudet

Ulkoasu © NM.
Maisemakuva © Tudor Mihai
Hevoskuvat © Monika Špendlíková & Van Uytert

Hevosen kuva © Midash Touch Warmblood Stud